impresario-dramaturgia
ARGUMENT

L’argument de l’òpera es basa en el dia a dia de les companyies teatrals i operístiques de l’època:
Tres dives ( Fiordispina, Merlina i Doralba) es disputen el rol principal d’una òpera que tot just s’està component, i no tenen intenció d’aturar-se davant cap obstacle per tal de satisfer el seu desig.
Amb aquest propòsit cada una d’elles s’aproparà a un dels personatges masculins, buscant el seu suport: Fiordispina, anomenada “La Coribanti”, intentarà que Perizonio (el poeta) li asseguri el rol principal. Això mateix és el que farà Merlina desplegant els seus encants davant Gelindo (el compositor). Doralba buscarà la protecció de Strabinio (personatge sense gaire escrúpols). Don Crisobolo (l’empresari) prendrà la via fàcil… cosa que desencadenarà un final d’allò més inesperat.

DRAMATÚRGIA

Toni Sans (Egos Teatre), ha estat el dramaturg i director escènic de la versió de “L’Impresario in Angustie” que des d’Òpera Jove us presentem.
Amb l’ intenció d’arribar de la millor manera al públic familiar, el nostre muntatge alterna els recitatius en italià amb els diàlegs en català i porta l’escena a una època més propera a l’actual.
Les escenes incoporen una gran dosi de dinamisme i teatralitat, creant així una versió atractiva i engrescadora que s’allunya notablement de les escenes sovint massa estàtiques i poc vistoses de l’òpera en general.
A més incorpora un personatge que farà de fil conductor de la trama i afavorirà la comprensió de l’argument per part del públic.