EL PROJECTE
Afavorim un espai creatiu

Òpera jove és una plataforma cultural on convergeixen joves talents relacionats de forma directa amb les arts escèniques o que hi orbiten des del punt de vista temàtic. Proposem ser una plataforma on les arts escèniques conflueixin, interactuïn, investiguin i evolucionin amb el món científic i tecnològic, de comunicació i d’arts plàstiques. Volem dotar la gent jove d’eines perquè siguin ells qui fomentin la reactivació social i cultural envers l’òpera. La paraula òpera no només esdevé així una icona artística sinó que també pren sentit el seu significat etimològic: “obra”jove.

projecte-intro
MOTIVACIONS
Treballem en equip

L’òpera és una expressió artística que darrerament està esdevenint anacrònica sobretot entre els joves. Tenint en compte que el tsunami tecnològic dels darrers anys afavoreix la individualitat per sobre de la cooperació, que la immediatesa de les informacions està a l’abast d’un clic i que la rellevància estètica domina per sobre dels continguts de fons, entenem indispensable una iniciativa que suposi un contrapunt marcat quan parlem d’art.

motivacions
I + D
Impulsem el canvi

Proposem a la generació jove preparada per entrar dins el món laboral, fer un pas cap a la professionalització. Donem l’oportunitat d’obrir les aules dels conservatoris de música, les acadèmies artístiques, instituts de formació professional i centres universitaris relacionats amb les arts i les noves tecnologies perquè s’incorporin al mercat de treball. El marc és la producció d’una òpera dins un circuit professional de teatres. Innovem en una art escènica tradicional sota el prisma de nous talents i donem l’oportunitat de desenvolupar la feina acadèmica duta a terme durant anys per esdevenir quelcom productiu.

projecte-id
PROJECTE DINAMITZADOR
Motivem a secundària

Òpera jove dinamitza l’entorn juvenil dels municipis en ocasió de la representació de l’òpera i mobilitza significativament la comunitat educativa a secundària i tots els centres relacionats amb l’aprenentatge d’arts escèniques fent-los protagonistes i partícips de l’èxit final de l’espectacle.

projecte-dinamitzador