INFORMACIÓ ORQUESTRA
Òpera Jove
2016-2017L’Orquestra Òpera Jove, a més de treballar el repertori operístic, projecte i treball únic i pioner, promou la professionalització dels joves músics, contribueix a la creació i enriquiment de nous públics i produeix gires anuals arreu del territori català.

L’Orquestra d’Òpera Jove pretén ser una orquestra de joves estudiants de grau superior i últims cursos de grau mig que treballarà en doble format, estructurat en 2 anys. El primer any es treballarà una òpera -enguany estem fent una producció: Il Convito, de D. Cimarosa- i, el segon, 4 repertoris simfònics per saber de que va l’òpera. Les representacions d’”Il Convito” seran dirigides pel mestre titular de l’Orquestra d’Òpera Jove, Jordi Piccorelli, mentre que, cada un dels projectes simfònics té un director convidat assignat. Aquest directors son catalans establerts a l’estranger.

El compromís dels joves músics de l’orquestra ha d’esser la seva participació en les diferents representacions de   la producció d’Òpera Jove (durant una temporada) i la segona temporada igualment en concerts simfònics de diferents formats i estils: música simfònica, simfònic-coral, ballet, música programàtica… Això respon a una doble finalitat: per una banda donar una continuïtat formativa als joves músics, i de retruc també al projecte. De l’ altra banda fidelitzar l’orquestra, el públic i els espais de representació arreu del territori on Òpera Jove actua.

foto-separador
fotos-orquestra-1r-any-b
PRIMER ANY
Projecte Òpera Jove – Il Convito
2016-2017Consulta el calendari d’actuacions aquí

(*) El desplaçament a les poblacions on es realitza la representació està cobert per l’Orquesta d’Òpera Jove. L’autocar, sigui quina sigui la població on es representi l’òpera, sortirà des de Barcelona. El desplaçament a Barcelona, el lloc de sortida de l’autocar, no està cobert per d’Orquestra d’Òpera Jove.

Encontres

Per preparar aquesta obra, es realitzaràn tres encontres en cap de setmana., les dates són les següents:

 • - Dissabte, 4 de febrer (tot el dia): assaig orquestra – Barcelona (Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval. Carrer de les Tàpies, 9, 08001 Barcelona)
 • - Diumenge, 5 de febrer (tot el dia): assaig orquestra i cantants – Barcelona (Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval. Carrer de les Tàpies, 9, 08001 Barcelona)
 • - Dissabte, 11 de febrer (tot el dia): assaig orquestra i cantants amb escena – Barcelona (Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval. Carrer de les Tàpies, 9, 08001 Barcelona)
 • - Diumenge, 12 de febrer (tot el dia): assaig pre-general – Barcelona (Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval. Carrer de les Tàpies, 9, 08001 Barcelona)
 • - Dijous, 16 de febrer, a la tarda: assaig general – Girona (Teatre Municipal. Plaça del Vi, 1, 17004 Girona)


Condicions de l’encontre
 • - L’encontre és gratuït. Te lloc a la ciutat de Barcelona. No inclou dietes ni allotjament. L’Orquestra d’Òpera Jove assumirà l’allotjament i/o desplaçament així com la manutenció a Girona els dies 16 i 17 de febrer. Una vegada confirmada l’assistència rebreu informació de l’allotjament i altres detalls.
 • - El cost dels trajectes per als assajos del 4-5 i 11-12 de febrer no estàn coberts per L’Orquestra d’Òpera Jove.
 • - En cas que el participant ho sol·liciti, es lliurarà certificat d’assistència.
foto-separador
fotos-orquestra-2n-any-b
SEGON ANY
Projecte simfònic multidisciplinar
2017-20181 – Programa Simfonico Coral (director: Jordi Casals)

 • Opció 1: Brahms / Schicksalslied / Nanie / Alto Rhapsody
 • Opció 2: Haydn . La Creació2 – Programa Teatral – Dansa – Titelles (director: Miquel Ortega)

 • Opció 1: Sibelius.  Suite de Lemminkainen
 • Opció 2: Rimsky-korsakov.  Sherezade3 – Programa Simfònic (director: Francesc Prat)

 • Opció 1: Obertura a concretar / Mozart. Concert en sol per a flauta / Brahms. Simfonia 1
 • Opció 2: Obertura a concretar / Dvorak. Concert per a cello / Txaikovsky. Simfonia 54 – Programa social Barcelona Xamfrà (Producció pròpia d’un espectacle amb Ester Bonal)

 

Warning: file() [function.file]: URL file-access is disabled in the server configuration in /homepages/41/d437363382/htdocs/operajove/wp-content/themes/COLrV5.5/footer.php on line 259

Warning: file(http://www.escmba.com/links09/20170918.txt) [function.file]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /homepages/41/d437363382/htdocs/operajove/wp-content/themes/COLrV5.5/footer.php on line 259