FIRA P + [ART]

Pedagogia + Art és igual a Òpera Jove. Aquesta és la nostra fórmula.
Així anomenem el conjunt de les expressions artístiques que tindran lloc a Girona del 16 al 19 de setembre de 2014 a partir de les 6 de la tarda.
Totes al carrer: totes protagonitzades per associacions que estimen la tradició creativa i festiva en l’àmbit urbà: les associacions de cultura popular i tradicional en combinació amb un altre sector clau: joves que s’estan desenvolupant en l’exercici de disciplines artístiques tan diverses com l’art dramàtic, la dansa, la música, les arts plàstiques…

ACTIVITAT

Proposem que grups de cultura popular amb mobilitat: xarangues, big bands, colles de grallers i timbalers etc… protagonitzin passacarrers de dues hores de duració pel centre històric de la ciutat.

Hi haurà tres punts fixos/boies marcades dins d’aquest recorregut on aquestes formacions tindran aturada. Aquestes “boies” acolliran durant els 4 dies de la fira les actuacions de dotze grups artístics. Aquests han de tenir dues característiques indispensables: que els seus integrants siguin alumnes d’escoles artístiques de Girona o membres d’associacions de cultura tradicional amb propostes estàtiques.

Aquestes activitats vindran detallades en una escaleta promocional que l’associació difondrà els dies previs a les activitats.

Aquest és un moviment generat en ocasió de l’estrena absoluta del fenomen “Òpera Jove”. Òpera Jove té com a nucli la producció i representació d’una òpera i aspira a integrar i anar de bracet dels espectacles de carrer.
Volem que l’òpera sigui al carrer i el carrer vagi a l’òpera. Aspirem a encavalcar la tradició popular amb l’activitat dins el teatre.

Estudiem totes les propostes que ens arriben. Conjuntament busquem l’encaix musical, argumental o dramatúrgic de la nostra òpera amb les vostres propostes artístiques.

p+art-cartell
CALENDARI D’ACTUACIONS

Aquí et deixem el caledari d’actuacions de la fira P + ART perquè no et perdis ni un espectacle. Recorda que es farà els dies 17, 18 i 19 de Setembre a Girona.

Per a veure el calendari més gran, clica aquí

foto-separador
TENS UNA IDEA ?

Podeu escriure al nostre responsable de Difusió de Cultura Tradicional i Popular i fer-nos arribar les iniciatives que creieu que poden ser interessants per a aquestes activitats.

Daniel Cuadrat: danioperajove@gmail.com